ПРЕДСТОЯЩИ УЧАСТИЯ »
21.04.2016, 21:00 ч.
Joy Station
София
25.03.2016, ч.
Blagoevgrad Blues & Jazz Festival
Blagoevgrad
27.02.2016, 20:30 ч.
Delta Blues Bar
Sofia (BG)

Музикантите от Delta Roosters

Антон Серкеджиев

Китарист и водещ вокал в групата. Свири на китара от ученик. Завършва юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и работи като адвокат. Успоредно с юридическата работа композира песни и активно участва на музикалната блус и рок сцена. Преди създаването на Delta Roosters с Петър Георгиев-Пешето се изявяват като дуо.

Петър Георгиев-Пешето

Покрай китарата на брат си се научава на първите акорди още на 7-годишна възраст.Започва да свири професионално с Кирил Калев и “Приятелите на песента”, а след това и с Михаил Белчев. След завършването на висшето си образование решава да се занимава предимно с музика като заминава в чужбина. През 1991г. в участва в големия концерт “РОК НОСТАЛГИЯ” на стадион “Академик”, където се запознава с всички именити блус и рок музиканти и свири съпровождаща китара на “ЩУРЦИТЕ”. Започва да свири с Кирил Маричков и Валди Тотев в самостоятелните им концертни изпълнения, както и в записите на албумите им. Част е от група “ДЖЕНДЕМА”, където прави голяма част от  аранжиментите на песните.

Радослав Милев

Започва с класическа китара на 8 години. По късно като ученик е соло китарист на група „Парадокс”, с която за първи път се качва на рок сцената на читалище „Емил Шекерджийски” в столицата. На 18 години се влюбва в бас китарата и контрабаса и тези инструменти остават най-силната му страст в музиката. Възпитаник на известни имена в българския джаз като проф. Симеон Венков и Светозар Русинов (Бате Заре) придобива умения като инструменталист и имровизатор както и общо музикални знания, които са безценни за него и до днес. Работи 10 години в Скандинавските държави в много и различни по формат групи. По-късно в България свири клубна музика с няколко рок и блус групи и участва в различни музикални и звукозаписни проекти. Радо е версатилен музикант, който се чувства еднакво добре в различни музикални стилове, но е истински пристрастен към блус и соул музиката. За контрабаса казва, че когато свири се „слива” с него и „говори с душата си”. 

Любомир Бозаджиев

 

 

© deltaroosters 2021